Турківська районна рада

ВОЛОДИМИР ЛОЗЮК ОБРАНИЙ ЧЛЕНОМ ГОСПІТАЛЬНОЇ РАДИ

Переглядів: 4442

Львівська облдержадміністрація створила госпітальну раду госпітального округу Львівської області та затвердила її склад і основні положення.

Про це йдеться у розпорядженні першого заступника голови Львівської ОДА Василя Лозинського №23/0/5-20 від 20 січня 2020 року.

 До складу госпітальної ради госпітального округу Львівщини входитимуть 47 осіб.

Від нашого району до госпітальної ради ввійшов Лозюк Володимир Омелянович – голова районної ради.

"Утворити госпітальну раду госпітального округу Львівської області як консультативно-дорадчий орган при Львівській обласній державній адміністрації та затвердити її персональний склад. Затвердити положення про госпітальну раду госпітального округу Львівської області" – йдеться у розпорядженні.

Зазначимо, госпітальний округ – об’єднання медичних закладів, що надають вторинну медичну допомогу, до складу якого входять не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування І рівня (обслуговує не менше 120 тисяч населення) або лікарні інтенсивного лікування ІІ рівня (обслуговує не менше 200 тисяч осіб).

Госпітальна рада утворюється головою обласної державної адміністрації як консультативно-дорадчий орган при Львівській ОДА для розроблення пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу Львівської області державної політики у сфері охорони здоров’я та організації надання медичної допомоги в госпітальному окрузі.

До завдань госпітальної ради належать розроблення пропозицій та рекомендацій щодо:

- плану розвитку госпітального округу;

- реорганізації і перепрофілювання закладів охорони здоров’я, що забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги в межах госпітального округу;

- переліку опорних закладів охорони здоров’я в госпітальному окрузі.

Відтак, головою госпітальної ради став заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, а до її складу увійшли– директори департаментів Львівської ОДА, голови районних рад та області, а також головні лікарні районних лікарень. 



« повернутися до списку новин